На фото: ACVS. Джерело: Міноборони Канади

Канада передала Україні першу партію броньовиків ACVS: що про них відомо

Канадський уряд передає Україні чотири перші бронемашини ACSV. Загалом Оттава планує передати Києву 50 таких броньовиків. 

Про це у четвер, 13 червня, повідомив міністр оборони країни Білл Блер.

Зазначається, що передані транспортні засоби — це варіант автомобіля швидкої допомоги ACVS. Відомо, що ці найсучасніші броньовані машини здатні виконувати широкий спектр завдань на полі бою. Йдеться про транспортування військових, забезпечення безпечних місць для командування та управління, а також забезпечення медичної евакуації.

"Ці ACSV, які також використовуються в канадській армії, забезпечують високий ступінь маневровості та захисту своїх екіпажів і корисного навантаження", — наголосив міністр.

Варто додати, що раніше, а саме торік у вересні, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час візиту президента Володимира Зеленського повідомляв, що його країна протягом трьох років інвестує 650 мільйонів доларів для надання Києву 50 броньованих машин бойової підтримки канадського виробництва.

Що відомо про ACVS

Це колісний бойовий бронемобіль, який виготовляє канадський підрозділ американського виробника General Dynamics за ліцензією швейцарської компанії Piranha III. Броньовик є продовженням розвитку платформи LAV III Bison, яку у 2010 році було оновлено до версії LAV 6. Його називають "машиною-конструктором", адже його можна перепрофілювати для широкого спектра цілей. Бронемашина може нести на собі легке озброєння або бути колісною бойовою машиною піхоти з автоматичною гарматою. Також передбачено використання броньовика як санітарний або командно-штабний транспорт.

ACSV

Джерело: скриншот з відео

 
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 13.06.2024 13:56