Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер. Джерело: "Слово і діло"

Канцлер Австрії запропонував свій варіант початку переговорів України з Росією

Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер озвучив пропозицію, як припинити війну в Україні. Він закликав Київ і Москву сісти за стіл переговорів, а до них долучити групу країн БРІКС.

Про це повідомило іспанське видання El Mundo з посиланням на заяву австрійського канцлера.

Журналісти зазначили, що від початку війни Австрія позиціює себе твердим союзником України, однак через нейтралітет вона обмежила свою підтримку гуманітарною допомогою для Києва.

Карл Нехаммер заявив групі австрійських медійників, що на третьому році війни необхідно "зробити більше", щоби припинити бойові дії.

Федеральний канцлер Австрії додав, що для того, аби рухатися до розв’язання проблеми шляхом переговорів, необхідно запросити до процесу інші держави, такі як Бразилія, Індія, Китай і Південна Африка, які разом з Росією утворюють групу БРІКС.

Як відомо, БРІКС — це міжнародна організація найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються. Декларативно група створена для збільшення інвестиційних можливостей, угруповання перетворилося на геополітичний блок, уряди яких щорічно зустрічаються на офіційних самітах і координують багатосторонню політику з 2009 року.

Нагадаємо, що в листопаді міністр закордонних справ Словаччини заявив про необхідність переговорів України з Росією для припинення війни. Його австрійський колега Александр Шалленберг не погодився із пропозицією, пояснивши справжні загрози для Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 08:36