Вівек Рамасвамі. Джерело: The New York Times

Кандидат у президенти США назвав Зеленського "нацистом": у Республіканській партії вже виправдовуються

Скандальний претендент на висування в президенти США від Республіканської партії у президенти США Вівек Рамасвамі звинуватив лідера України Володимира Зеленського у "нацизмі". Але після великої кількості критики на такі слова в його штабі розпочали виправдовуватися.

Про це повідомив The New York Times.

Під час дебатів серед республіканців у Маямі в Рамасвамі запитали про заклик Зеленського надати більше американської допомоги для боротьби в розв’язаній Росією повномасштабній війні. На це політик вибухнув різкою промовою на адресу президента, виступивши проти.

"Україна не є зразком демократії. Вона вітала нациста у своїх лавах. Коміка у штанях. Людину на прізвище Зеленський. Це не демократично", — виголосив кандидат-республіканець.

До того ж він декілька разів повторив російські наративи про те, що Донбас, зокрема, Донецька та Луганська області, є "історичною територією Росії". Ще він закинув Україні в "закритті опозиційних політичних сил", "переведенні всього телебачення в один державний канал", відсутності виборів тощо.

Однак такі висловлювання Вівека Рамасвамі викликали нерозуміння, а подекуди й обурення, як глядачів у залі, так і користувачів у мережі. Згодом його речниця Тріша Маклафлін заявила, що люди не правильно сприйняли слова політика, мовляв, він не називав Зеленського "нацистом".

Нагадаємо, що наприкінці серпня претендент на висування від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року у США Вівек Рамасвамі пообіцяв у разі обрання його очільником Штатів визнати російську окупацію частини українських територій та закрити їй шлях до НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 12:36