Фото: Миколи Тищенка

"Керівництво поставило завдання". Тищенко виправдався за поїздку в Таїланд

Народний депутат Микола Тищенко розповів про деталі поїздки до Таїланду. За словами політика, візит він оплатив власним коштом, а про його поїздку керівники фракції знали.

Про це Тищенко повідомив в інтерв'ю виданню "Бабель".

За словами Тищенка, він перетнув кордон за біометричним паспортом 10 січня 2023 року.

"Навіть не брав славнозвісний зелений дипломатичний паспорт, який дозволяє не стояти в чергах, а швидко перетинати кордон. Чому я це зробив? МЗС і президент заборонили брати в будь-які поїздки дипломатичні паспорти", — пояснив він.

До того ж Тищенко зауважив, що має документи, підписані спікером парламенту Русланом Стефанчуком і головою партії "Слуга народу" Давидом Арахамією, але це документи не про відрядження, а про відпустку. Тому він поїхав у службове відрядження власним коштом.

Микола Тищенко також заявив, що зараз він перебуває у В'єтнамі, де проводить депутатську роботу.

"Вище керівництво країни поставило завдання перед кожним нардепом, кожним заступником голови фракції, яким я є, попрацювати з депутатами та зробити напрацювання за напрямками. Вибрали стратегічні напрями – Арабські Емірати, Азія, Африка. Країни, які сьогодні, скажімо так, не розуміють, що відбувається у європейській частині світу", — додав він.

Депутат додав, що прибуде до України через кілька днів після завершення його візиту до В'єтнаму, але не розповів, чим займатиметься, заявивши, що це секретна інформація.

Нагадаємо, 26 січня з'явилася інформація, що нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко запланував у Бангкоці зустріч з українською громадою. У мережі обурилися таким рішенням, адже народні депутати та інші чиновники зможуть покидати територію країни під час воєнного стану виключно у службові відрядження.

Згодом Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції "Слуга народу", а також виключили з одноіменної партії та фракції.

Зазначимо, що нардеп був відсутній у парламенті вже 12 січня. Натомість спікер ВРУ Руслан Сефанчук заявив, що не погоджував поїздку Тищенка до Таїланду.

Політика, 30.01.2023 18:55