Фото: росЗМІ

Керівництво РФ поставило окупантам завдання просунутись на Запорізькому напрямку: подробиці від ОВА

Окупаційна армія має намір реалізувати масштабну наступальну операцію на Запорізькому напрямку. Відповідну операцію розробляє російське військове командування.

Таку заяву в ефірі каналу "Ми — Україна" зробив представник Української добровольчої армії "Південь" та речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Він зазначив, що йдеться про Роботинський та Времівський плацдарми, де рашисти намагаються повернути позиції, які були втрачені раніше під час контрнаступальних дій Збройних сил України у 2023 році.

За словами Братчука, саме на цих двох напрямках проходять "найбільш активні бойові дії". Також на Запоріжжі фіксується поступове нарощування сил у підрозділах окупантів.

Речник УДА "Південь" схарактеризував бойові дії на цьому напрямку, як наступальні операції малих штурмових груп ворога, а також "механізована компонента та авіація — їх козирна карта".

"У ворога є просування по локації Урожайне. Щодо Роботиного — це сіра зона. І бачимо зусилля ворога у просуваннях до Водяного і Старомайорського, але інтенсивність цих наступів трохи спала", — додав Сергій Братчук.

Як зазначає Генштаб, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 571 тисячу своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 230 мертвих окупантів.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 08:53