Фото: Полтавська обласна прокуратура

Кількість постраждалих внаслідок ракетного обстрілу Полтавщини різко зросла

Кількість постраждалих внаслідок ворожого ракетного обстрілу Полтавського району з 12 зросла до 16 людей. Серед них — двоє дітей.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що, попередньо, ворог вдарив по цивільній інфраструктурі крилатою ракетою Х-59. 

"Внаслідок удару поранень зазнали мирні жителі — наразі відомо про 16 людей, серед яких двоє дітей. Шістьох осіб госпіталізували", — йдеться у повідомленні.

До того ж пошкоджено кілька багатоповерхових будинків, приміщення дитячого садка, електролінії та гаражі. За фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження.

"За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", — додали в Офісі генпрокурора.

Оновлено 

О 21:33 голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що за медичною допомогою звернулися вже 22 особи.

"Із них — троє дітей, одну дитину госпіталізували. Також на стаціонарному лікуванні перебувають вісім дорослих", — заявив чиновник.

Нагадаємо, раніше голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін заявляв, що через обстріл у Полтавському районі виникли проблеми з електропостачанням. Без світла залишилися понад 50 тисяч побутових споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 20:05