Фото: Depositphotos

Кіпр жорстко покарав осіб, які помагали Росії обходити санкції

Влада Кіпру заморозила активи фізичних та юридичних осіб, які допомагали Росії обходити західні санкції. Під обмеження потрапили особи, які мають кіпрське і російське громадянство.

Про це повідомляє видання DW.

Йдеться про реалізацію санкцій Британії та США проти 13 фінансистів, які допомагали російським олігархам обходити санкції та приховувати активи. У "чорний список" потрапили як громадяни Кіпру, так особи, що мають і кіпрське, і російське громадянство.

"Було неминуче, що банки приймуть ті дії, які вони зробили. І уряд теж діяв обачно", — заявив фінансовий комісар Павлос Іоанн.

Нагадаємо, Албанія скасувала туристичний безвізовий режим для громадян Росії. 20 квітня рішення прийняла Рада міністрів країни.

Також 20 квітня щодо громадян Росії та Білорусі парламент Литви затвердив національні санкції. Це сталось у зв'язку з війною в Україні. Згідно із затвердженим законом про обмежувальні заходи, з 2 травня цього року до 3 травня 2024 року для росіян і білорусів буде обмежено отримання литовських віз, статусу електронного резидента. Також для них буде введена заборона на ввезення українських гривень.

Відомо, що Німеччина не пустить на свою територію російських спортсменів. Там вирішили не давати візи представникам країни, яка розпалила війну в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 23.04.2023 09:38