Фото: росЗМІ

Кіркоров програв у ЄСПЛ справу проти Литви щодо оскарження рішення про заборону в'їзду до країни

Російський співак Філіп Кіркоров програв справу в Європейському суді з прав людини, у якій оскаржував рішення влади Литви про заборону йому в’їзд в країну.

Про це йдеться у рішенні суду.

"У своєму рішенні у справі "Кіркоров проти Литви" ЄСПЛ більшістю голосів визнав скаргу неприйнятною. Рішення є остаточним. Справа стосувалася заборони на в’їзд в Литву заявнику, популярному в Росії співаку та музичному продюсеру, оскільки він вважався загрозою національній безпеці. Литовська влада виявила, зокрема, що він був інструментом російської пропаганди в колишніх країнах СРСР і що, регулярно даючи концерти в Криму, підтримував політику агресії російської держави", — йдеться у повідомленні.

До того ж суд вирішив, що рішення Литви мало під собою легітимне підґрунтя і за національним, і за європейським законодавством. 

"В цілому суд дійшов висновку, що оцінка литовської влади, заснована на заявах та діях позивача, не була свавільною чи необґрунтованою. Зокрема, позивач відкрито казав, що підтримує дії Росії щодо Криму і казав про себе, що є представником Володимира Путіна на сцені", — зауважують у суді.

Суд погодився з литовськими судами в тому, що заборона в’їзду для російського співака не була непропорційною, та врахував, що його права як громадянина країни-члена ЄС (Болгарії) лише частково обмежені — забороною в’їзду до Литви, з якою він не має тісних зв’язків.

Водночас суд зауважив, що Кіркоров ще може оскаржувати у національних судах збитки, яких він зазнав через скасовані концерти.   

Нагадаємо, у лютому 2024 року відомий російський співак Філіп Кіркоров "засвітився" у так званій "Донецькій Народній Республіці", де відвідав поранених рашистів у лікарні окупованої Горлівки. У такий спосіб він продемонстрував свою відданість Кремлю та підтримку війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 18.04.2024 19:18