Спецпосланець Китаю Лі Хуей. Джерело: росЗМІ

Китай хоче налагодити співпрацю з Францією: це стосується війни в Україні

Спецпосланець Китаю Лі Хуей запевнив, що його країна готова до співпраці з Парижем щодо війни в Україні. Перебуваючи з візитом у Франції, він обговорив українську ситуацію з місцевими дипломатами.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Китаю. Там інформували, що Лі Хуей зустрівся із заступником керівника департаменту з питань політики та безпеки Міністерства закордонних справ Франції Джонатаном Лакотом.

Сторони обговорили китайсько-французькі відносини, а також "українську кризу", як у Китаї називають вторгнення Російської Федерації в Україну.

Спецпосланець Китаю заявив, що "зараз найголовніше — охолодити ситуацію та знайти вихід для припинення вогню та якнайшвидшого завершення війни".

"Китай готовий і надалі підтримувати тісні контакти з Францією щодо кризи в Україні", — йдеться у повідомленні.

Представник Міністерства закордонних справ Франції, своєю чергою, наголосив, що війна в Україні вплинула на європейську безпеку та міжнародний порядок. На його думку, Франція та Китай як постійні члени Ради Безпеки ООН мають більшу відповідальність і зобов’язання спільно сприяти розв’язанню питання. Франція готова продовжувати спілкуватися з Китаєм з цього питання на всіх рівнях.

Нагадаємо, американська розвідка в щорічній оцінці загроз за 2024 рік заявила, що торгівля між Китаєм і Росією зростає від початку повномасштабної війни в Україні. Китайський експорт товарів із потенційним військовим призначенням збільшився більш ніж утричі з 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 10:18