Китай несподівано скасував візит Борреля до Пекіна: що відомо

Китай скасував запланований на наступний тиждень візит до Пекіна очільника дипломатичного відомства ЄС Жозепа Борреля. Сторони мали обговорити, зокрема, війну Росії проти України та інші "стратегічні питання".

Про це повідомляє "Радіо Свобода". Китайська сторона не назвала причин такого рішення, зазначила офіційний представник ЄС Набіла Массралі.

Боррель мав вирушити до Пекіна 10 липня. Там він повинен був зустрітися з міністром закордонних справ Китаю та обговорити ситуацію в галузі прав людини та війну Росії проти України. 

Зазначимо, що вже друге цьогоріч скасовується візит Борреля до Пекіна. Перше було у квітні після позитивних результатів тесту на COVID-19 у голови європейської дипломатії.

Нагадаємо, посол Китайської Народної Республіки в Європейському Союзі Фу Цун заявив, що допускає підтримку Пекіном прагнення України відновити територіальну цілісність, повернувшись до кордонів станом на 1991 рік. За його словами, Китай поважає територіальну цілісність всіх країн.

Відомо також, що Україна готова прийняти Китай як посередника в переговорах щодо завершення війни. Проте це можливо лише в тому випадку, якщо Пекін зможе змусити Росію вийти з усіх захоплених нею територій

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2023 08:21