Фото: Big Kyiv

Кияни визначилися з новою назвою площі Льва Толстого

Проект рішення про перейменування площі Льва Толстого розглянуть на найближчій сесії Київської міської ради. Її планують назвати площею Українських Героїв.

Про це пише сайт Київської міської ради.

Спільно з експертною комісією тривалий час депутати працювали над громадською ініціативою щодо перейменування площі, і згодом понад двадцять тисяч українців підтримали її шляхом рейтингового електронного голосування в додатку "Київ Цифровий".

"Площа Українських Героїв — це уособлення всіх українських героїв, як минулого, так і сьогодення. Ми всі безмежно пишаємось воїнами Збройних сил України, які героїчно боронять нашу Батьківщину. Водночас також українськими героями є лікарі, які в підвалах і бомбосховищах лікують і навіть оперують людей, волонтери, які під кулями доставляють гуманітарні вантажі, пожежники, які гасять полум’я від вибухів. Навіть хлібороби, які проводять посівну на замінованих полях, теж справжні герої. А якщо згадати минуле, яке в нас славетне, то в пам’яті спливають і козацька пора, і дружинники Української народної республіки, і військо Української повстанської армії. Це теж Українські Герої", — ініціаторка перейменування Олеся Пинзеник.

Нагадаємо, у столиці України 2 березня перейменували ще чотири міські об’єкти, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами. За відповідні рішення проголосувала більшість депутатів Київської міської ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.03.2023 10:22