Фото: Офіс президента

Перейменування Росії: Зеленський відреагував на скандальну петицію

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ініціативу українців щодо перейменування Російської Федерації на Московію. Порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зазначається, що правові основи відносин щодо назви географічних об'єктів, до яких належать і держави, регулюються Законом України №2604-IV від 2005 року "Про географічні назви".

Крім того, ця пропозиція має і міжнародно-правові аспекти.

Зеленський підкреслив, що статистичним відділом Департаменту з економічних та соціальних питань Секретаріату ООН було розроблено та опубліковано перелік країн та регіонів, який містить назви відповідних країн та регіонів в алфавітному порядку, їх тризначні цифрові коди (використовуються для статистичних цілей Статистичним ООН Секретаріату ООН), та їх тризначні алфавітні коди (визначені Міжнародною Організацією зі Стандартизації, ISO).

"Таким чином, порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки", — йдеться у відповіді.

Зеленський також звернувся до прем'єр-міністра України.

"З урахуванням зазначеного я звернувся до Прем'єр-міністра України з проханням щодо його комплексного опрацювання, зокрема із залученням наукових установ, та інформування мене та автора петиції про результати", — додав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо запровадження санкцій проти компаній, які пов'язані з російським бізнесом. Під ударом опинилися 120 фізичних та 287 юридичних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2023 08:29