Фото: Офіс президента

КНДР у війні проти України: генсек НАТО заявив, що загине ще більше росіян

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте переконаний, що залучення північнокорейських військ тільки збільшить втрати серед російських військових. Водночас союзники з Альянсу продовжать надавати Києву допомогу.

Таку заяву він зробив під час брифінгу для журналістів.

"Війська Північної Кореї залучено в Курській області, що саме собою показує на значну ескалацію війни", — заявив Рютте.

За словами генсека НАТО, йдеться про ще одну прогалину в документах про безпеку Альянсу, а також йдеться про заклик якомога швидше завершити ці загарбницькі дії та припинити військову агресію Москви проти України.

Рютте зауважив, що йдеться також про питання, пов'язані з постачанням ракет, що посилює військову агресію Росії, про технологічну підтримку війни Путіна проти України, "про захист нами наших демократичних цінностей".

"Але використання військових сил КНДР в Курській області означає, що велика кількість росіян втратять життя в цій путінській війні. Тому що український народ бореться, він є стійким, і союзники в НАТО будуть надалі боротися за свободу України", — наголосив Марк Рютте.

Також генсек НАТО зазначив, що сьогодні обговорили додаткову військову підтримку Києва. "Ми закликаємо наших союзників і партнерів з Індо-Тихоокеанського регіону контролювати й бути залученими до цієї ситуації. І сьогодні це є однією з ключових точок нашої розмови з міністром Умєровим", — резюмував Марк Рютте.

Раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". Це може відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, 25 жовтня міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 14:17