Фото: Офіс президента

Генсек НАТО Рютте у понеділок виступить із заявою щодо перебування військ КНДР у Росії

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте у понеділок, 28 жовтня, виступить із заявою про переміщення північнокорейських військових до Росії.

Про це повідомила прес-служба НАТО. За даними Альянсу, завтра делегація високого рівня з Південної Кореї поінформує Північноатлантичну раду про розгортання військ КНДР в Росії. 

В заході також візьмуть участь посли країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Австралії, Японії, Нової Зеландії й Республіки Корея. 

Після засідання генсекретар НАТО виступить з офіційною заявою для представників ЗМІ. Попередньо, заяву Рютте зробить о 12:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом).

Раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". Це може відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, 25 жовтня Міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 27.10.2024 22:24