Томіко Ітоока. Фото: Книга рекордів Гіннеса

Книга рекордів Гіннеса обрала нову найстаршу людину у світі: скільки їй років

Найстарішою людиною у світі стала 116-річна японка Томіко Ітоока. Цей титул вона отримала після смерті 117-річної Марії Браньяс Морери.

Про це повідомили на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса.

Японка є найстарішою жінкою у світі та 24 найстарішою людиною в історії. Її вік підтверджено Геронтологічною дослідницькою групою. 21 серпня представник Книги рекордів Гіннесса підтвердив, що вона жива.

Що відомо про Томіко Ітоока

Томіко Ітоока народилася 23 травня 1908 року. Жінка проживає в будинку для людей похилого віку у місті Асія (префектура Хьоґо, Японія). Вона живе там з 2019 року. До 110 років довгожителька мешкала вдома з двома доньками.

Три місяці тому Томіко Ітоока відсвяткувала своє 116-річчя. Жінка продовжує чітко спілкуватися, попри те, що погано чує. Її улюблена їжа банани, щоранку вона п’є Calpis (молочний кислий напій).

У 80-річному віці жінка двічі здійснила паломництво Сайгоку Каннон (подорож до 33 буддійських храмів у регіоні Кансай), і навіть у віці 100 років вона змогла піднятися кам’яними сходами храму Асія без палиці.

Томіко Ітоока у віці 94 років

Томіко Ітоока у віці 94 років. Фото: Книга рекордів Гіннеса

Нагадаємо, у січні минулого року у віці 118 років померла черниця Люсіль Рендон. Жінка була визнана найстарішою людиною у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 20:50