Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента України

Кого насамперед Україна намагатиметься повернути з російського полону: відповідь Буданова

Насамперед Україна намагатиметься повернути з російського полону важкохворих і важкопоранених, а також жінок і тих, хто найдовше перебуває у полоні.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час брифінгу, який організував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Він розповів, що на Ставці верховного головнокомандувача заслухали звіт про роботу Координаційного штабу й ухвалили низку рішень. Зокрема, за дорученням президента вирішили створити Громадську раду при Координаційному штабі та координувальний орган, в який увійдуть керівники причетних до роботи штабу структур.

Також головний український розвідник озвучив принципи, за якими проходитимуть перемовини про звільнення полонених: Україна насамперед вимагає повернення важкохворих і важкопоранених, а також жінок. Перевага надаватиметься тим, хто найдовше перебуває у полоні.

"Ми будемо також докладати максимум зусиль для повернення цивільних бранців. Зокрема, тих, хто перебуває в неволі з 2014 року. Особлива увага — захисникам Маріуполя та, зокрема, тим, хто захищав "Азовсталь". Також не будемо забувати про кримських татар", — зазначив Кирило Буданов.

Учасники брифінгу акцентували, що повернути кожного та кожну — найважливіше завдання. Також важливо залучити громадськість до роботи. Синергія та поєднання зусиль повинні дати необхідний результат.

Нагадаємо, раніше голова Служби безпеки України Василь Малюк розповідав, що Україна розширить переговорну групу, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займалася підготовкою обмінів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 09:30