Фото: Офіс президента

Операція на Курщині та повернення українців із полону: Зеленський провів засідання Ставки

У четвер, 15 серпня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головні теми — операція у Курській області Росії та повернення українських воїнів із полону.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що під час засідання головком Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті.

"Фронт — наші основні напрямки захисту. Торецьк. Покровський та інші. Найбільше там російських штурмів зараз — і максимум оборонної нашої уваги. Пріоритетне постачання — саме туди. Всього, що зараз необхідно", — зазначив Зеленський.

Натомість окремо Сирський доповів про операцію у Курській області РФ. За словами президента, там є нові просування ЗСУ та нове поповнення нашого обмінного фонду. До того ж українські воїни завершили звільнення міста Суджі від російських військових. І там зараз створюється українська військова комендатура. 

"Звільнені також і ще кілька населених пунктів. Загалом уже більш ніж 80. Я дякую кожному нашому воїну, який усе це забезпечує", — зауважив президент.

Ще одним важливим питанням на Ставці стала стратегія щодо повернення наших людей із російського полону. 

"Багато делікатних деталей. Того, що стосується формування списків. Того, що стосується роботи з партнерами. Я доручив ГУР, МВС, СБУ, ЗСУ представити суспільству деталі, які необхідно знати нашим людям щодо того, як повертаємо полонених. А також я доручив залучити до цієї роботи громадські організації рідних українських військових та цивільних, які зараз в полоні. Таке посилення довіри потрібне. Все буде представлено на брифінгу", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 15 серпня Володимир Зеленський анонсував "оборонний законодавчий пакет для України", який включатиме питання визначення статусу українських військових в Курській області та інші. Гарант заклика Верховну Раду невідкладно зібратися для його ухвалення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 16:36