Фото: galinfo.com.ua

Коли Конгрес США може схвалити нову допомогу для допомоги Україні: прогноз сенаторки

Сенаторка Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Джоні Ернст заявила, що Конгрес проголосує за новий пакет допомоги для України впродовж кількох наступних тижнів.

В інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" посадовиця розповіла, що на сьогодні Конгрес США підтримує Україну. Водночас є ті, хто не погоджується з рівнем витрат на допомогу. 

"Я пишаюся тим, що підтримую Україну, і вважаю, що цей додатковий пакет допомоги є надзвичайно важливим. Отже, щодо поточного статусу законопроекту, то він пройшов через Сенат, і я була рада там підтримати його. Далі документ передали до Палати представників, де, я вважаю, до нього внесуть кілька правок. Але щойно Палата ухвалить ці зміни, законопроект знову повернеться до Сенату. Я очікую, що це відбудеться протягом кількох наступних тижнів, і ми будемо дуже-дуже наполегливо працювати, щоб забезпечити проходження пакета допомоги", — наголосила сенаторка.

Крім того, вона прокоментувала і нововведення до законопроекту, які запропонував Майк Джонсон. Зокрема, йдеться про надання фінансової допомоги Україні в кредит. На думку Ернст, така ініціатива "може спрацювати".

"Якщо ви подивитеся на склад і Сенату, і Палати представників Сполучених Штатів, то переважна більшість підтримує Україну і хоче, щоб цей пакет був ухвалений. Є кілька фракцій, які не погоджуються з рівнем витрат на Україну, але, знову ж таки, загалом переважна більшість наших членів вважає, що потрібно підтримувати не лише заради України, а й заради нашої власної національної безпеки", — розповіла вона.

Водночас посадовиця додала, що більшість конгресменів розуміють, "як важко Україні сьогодні".

"Ми знаємо, що для України дуже важливо мати необхідні боєприпаси, щоб бути впевненою у здатності дати відсіч російським загарбникам. Все це дуже-дуже критично, і я дуже сподіваюся, що виділимо допомогу найближчим часом", — сказала сенаторка.

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців. Тож голосування щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, його перенесуть іще на пізніше.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що без допомоги Конгресу Сполучених Штатів Америки Україні буде дуже тяжко перемогти армію країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.04.2024 19:42