Фото: Pixabay

Коли немає світла чи кондиціонера: як охолодити приміщення у шалену спеку

Відсутність кондиціонера чи електроенергії — не причина того, аби потерпати від спеки. Існує безліч способів, як можна охолодити кімнату навіть за умов відключення світла чи відсутності кліматичної техніки.

TrueUA зібрав ефективні методи, які допоможуть за допомогою підручних засобів створити прохолоду в домі.

Для того, аби у приміщенні знизилася температура, спершу необхідно відкрити усі двері навстіж. Для охолодження кімнат потрібна хороша циркуляція повітря. Можна увімкнути вентилятор, який працює від павербанка, — це забезпечить рух повітря і не дасть накопичуватися теплу.

Вдень у спекотну погоду тримайте жалюзі та штори закритими. Тепло часто надходить саме від вікон. 

Як охолодити кімнату без кондиціонера

Фото: Pixabay

Усі вікна на ніч необхідно відкрити на провітрювання. У темний час доби температура трохи знижується, тому це гарна нагода провітрити кімнату та запустити свіже прохолодне повітря у дім.

Зволоження повітря також допоможе врятуватися від виснажливої спеки. Вологість в приміщенні допомагає отримати оптимальний мікроклімат при будь-якій температурі — будь вона трохи вище або нижче норми. Щоб зволожити повітря у будинку, можна придбати звичайний зволожувач і заливати в нього крижану воду. Якщо немає можливості користуватися спеціальним зволожувачем — підійде і звичайний пульверизатор. Розпорошувати потрібно холодну воду раз на годину-півтори.

Як ефективно знизити температуру в кімнаті під час спеки

Фото: Pixabay

Пластикові пляшки із замороженою водою розставте по всьому приміщенню. Це також добре рятує від спеки та зменшує температуру повітря у приміщенні.

Проводьте вологе прибирання 2-3 рази на день. Використовуйте крижану воду. Це не тільки охолодить повітря у квартирі, але і позбавить від пилу.

Як ефективно знизити температуру в кімнаті під час спеки

Фото: Pixabay

Крім того, можна заклеїти вікна сонцезахисною плівкою. Це дієвий спосіб, оскільки плівка пропускає частину променів, в кімнаті залишається достатньо світла, але температура не підіймається. Зовні вікно матиме вигляд, ніби його обклеїли фольгою. Усередині ж буде видно все, що відбувається на вулиці — просто трохи темніше. Видимість буде наче через сонцезахисні окуляри.

Варто зауважити, що ці методи можуть зайняти певний час, щоб ефективно охолодити кімнату. Відтак, результати їх дії можуть варіюватися залежно від розміру кімнати та інших факторів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 21.07.2024 12:30