Фото ілюстративне зі соцмереж

Коли очікувати повідомлення в "Дію" щодо штрафів за несвоєчасне оновлення даних: роз'яснення Мінцифри

Штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних будуть відображатися у мобільному застосунку і вебпорталі "Дія". Це станеться лише тоді, коли особа не сплатить штраф вчасно.

Про це розповіла заступниця директора директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, пише "Радіо Свобода".

"Стосовно штрафів в "Дії" давно реалізований функціонал виконавчих проваджень. Це коли особа отримала штраф (адміністративний, — ред.) і вона його не сплатила в строки... І якраз штрафи за порушення військового обліку, які будуть отримувати військовозобовʼязані за те, що не оновили в строк дані, вони можуть зʼявлятися не як штраф, наприклад, за перевищення швидкості та порушення ПДР. В "Дії" ви будете отримувати лише сповіщення, якщо ви отримали штраф і не оплатили його вчасно", — наголосила Валерія Ткач.

Зазначимо, що вже 16 липня для військовозобов'язаних завершився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні були до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Нагадаємо, нещодавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також вказувалось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Як зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк, оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2024 18:52