Ірина Фаріон. Джерело: Telegram-канал Максима Козицького

Коли пролунав постріл, чекала на таксі: з’явилися нові подробиці вбивства Ірини Фаріон

Мовознавиця та громадська діячка Ірина Фаріон чекала на таксі, аби поїхати до доньки й онуків. Саме в цей момент невідомий молодик здійснив постріл упритул. Попри всі намагання, лікарі не змогли врятувати життя жінки.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на друга родини Фаріон, ім’я якого не називають. За його словами, Фаріон хотіла поїхати з міста на відпочинок, бо вже давно не була у відпустці. А в день убивства чекала на таксі, щоби відвідати доньку й онуків.

Незадовго до замаху вона начебто телефонувала доньці та розповідала, що закінчила записувати нову програму для свого YouTube-каналу, тож тепер може відпочивати.

Своєю чергою, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич розповів, що в той час у мікрорайоні не було світла, тому більшість камер спостереження не працювали. Правоохоронці розраховували на камери, які могли працювати на акумуляторах. Чи знайшли вони їх, наразі невідомо.

Також, за словами Зінкевича, в ті періоди, коли камери працювали, вони зафіксували на кадрах людину, яка може бути нападником на мовознавицю. Ці відео вже передали слідчим.

Ірину Фаріон доставили у львівську лікарню Святого Пантелеймона приблизно о 20:00 в критичному стані. За словами керівниці анестезіологічної служби Першого медичного об'єднання Львова Наталії Матолінець, філологині відразу зробили комп'ютерну томографію всього тіла та спрямували в операційну.

Близький друг і колега професорки Дмитро Симак перебував у лікарні, коли її намагалися реанімувати. Він розповів, що в медичному закладі перебували поліція та Служба безпеки України.

"Ми чекали результатів операції з її донькою Софією і юристом, який допомагав їй у суді після звільнення з "Львівської політехніки", під реанімацією. Вийшли лікарі й одразу сказали, що шансів немає. В неї стріляли впритул, куля поцілила в голову. Лікарі дозволили нам зайти в реанімацію. Ми підійшли до Ірини. Вона була в глибокій комі, але ще дихала. Десь за 15 хвилин медики розпочали робити їй штучне дихання, запускати серце, робити все можливе та неможливе. На той момент уже стало зрозуміло, що все. Вона померла на наших очах. Лікарі констатували факт смерті", — зазначив Дмитро Симак.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 20 липня, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко прибув до Львова та дав брифінг щодо справи про вбивство Ірини Фаріон. Він зазначив, що у слідства є декілька версій мотиву злочину. Основна з них — це громадсько-політична діяльність і особиста неприязнь. Також правоохоронці не виключають, що вбивство має замовний характер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.07.2024 12:32