Ігор Клименко. Скріншот з відео

Вбивство Ірини Фаріон: у МВС розповіли про версії мотиву злочину та підозри щодо особи нападника

Вночі у суботу, 20 липня, очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко прибув до Львова й дав брифінг щодо справи про вбивство громадської діячки й мовознавиці Ірини Фаріон, яке сталося ввечері напередодні.

Клименко зазначив, що на цей момент у слідства є кілька версій мотиву злочину. Основна з них — це громадсько-політична діяльність та особиста неприязнь. Також правоохоронці не виключають, що вбивство має замовний характер.

"Звичайно, що версії можуть з'являтися ще", — наголосив Клименко.

Голова МВС додав, що поліція має підозри щодо особи нападника, проте наразі зберігатиме інформацію в секреті, щоб не перешкодити його затриманню.

"Про цього чоловіка поки що нічого не відомо. Ми намагаємося встановити, що це за людина. Дійсно, можемо підтвердити, що кілька днів ця людина дійсно була у тому одязі, який ми бачили у соцмережах. Біля будинку Ірини Фаріон у визначений час", — повідомив Клименко.

За словами міністра, на записи вуличних та інших камер відеоспостереження, імовірно, повпливало відключення електроенергії. Наразі правоохоронці їх вивчають.

Щодо зброї, з якої стріляли в Ірину Фаріон, Клименко зазначив, що відомо калібр, знайдена гільза. Очільник МВС додав, що до розслідування вбивства Ірини Фаріон залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівщини. На місці злочину також працюють оперативники та слідчі груп, які приїхали з Києва.

"Вже призначено низку експертиз, в тому числі балістична експертиза, аналізуються відео з камер спостереження. Перші результати роботи мають бути готові вже до ранку", — повідомив Клименко.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня у Львові невідомий чоловік вистрелив у Ірину Фаріон, після чого її у важкому стані госпіталізували до лікарні, де прооперували.

У Telegram-каналах поширювалась інформація про стрілянину у Львові та ймовірне затримання нападника на Фаріон, але поліція цю інформацію спростувала.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні від отриманих травм через поранення в область голови. Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.07.2024 02:02