Фото: Facebook-сторінка Ірини Фаріон

Невідомий вистрілив в Ірину Фаріон у Львові: жінка у важкому стані (фото)

На колишню депутатку, мовознавицю Ірину Фаріон було здійснено збройний напад у Львові. Жінці поцілили у скроню.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

"В Ірину Фаріон стріляли у Львові. Вона жива, але в тяжкому стані", — написав Зінкевич.

Як зазначають ЗМІ, стрільцем був хлопець 20-25 років. Зловмисник чекав на Ірину Фаріон біля виходу з дому, щоб застрелити. Також повідомляють, що 20 липня екс-нардепка мала їхати в Болгарію з онуками на відпочинок.

На Ірину Фаріон здійснено замах 19 липня

Фото: соцмережі

Що відомо про мовний скандал з Іриною Фаріон

Фаріон під час інтерв'ю з журналісткою Яніною Соколовою звинуватила військових, зокрема, бійців "Азова", через те, що вони спілкуються російською мовою. Вона заявила, що "не може назвати їх українцями. Її висловлювання традиційно викликали немалий резонанс у суспільстві.

На це їй жорстко та в нецензурній формі відповів колишній командир "Азова" Максим Жорін, заявивши, що її діяльність є далеко не бездоганною. А заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв закликав Службу безпеки України перевірити висловлювання.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також не залишився осторонь конфлікту і наголосив, що поведінка, метою або наслідком якої є приниження їх людської гідності за певними ознаками або створення стосовно такої особи чи групи осіб напруженої, ворожої, образливої або зневажливої атмосфери, — це утиск, форма дискримінації, що заборонена чинним законодавством України.

Нагадаємо, 14 листопада 2023 року у Львові студенти влаштували мітинг біля головного корпусу Львівської політехніки з вимогами звільнити викладачку Ірину Фаріон. Згодом з нею таки розірвали трудовий договір.

Нагадаємо, 15 листопада Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження через висловлювання і публікації колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Після цього міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив про звільнення викладачки Ірини Фаріон з Львівського політехнічного університету.

Ще 29 травня Львівський апеляційний суд ухвалив рішення про поновлення Ірини Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.07.2024 20:23