Фото: соцмережі

Коли розпочнеться новий навчальний рік у школах Львова: заява мера

У 2024 році у львівських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 2 вересня.

Таку заяву зробив мер міста Львова Андрій Садовий.

"Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Ми приймаємо і виконаємо це рішення. Львівські школярі почнуть навчання разом з усіма", — написав посадовець на своїй сторінці у Telegram.

Також міський голова поділився своєю думкою щодо такого рішення та висловив сподівання, що освітній процес відбуватиметься без форс-мажорних ситуацій.

"Що я про це думаю. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але, здається, нікому того не треба. Той, хто приймає рішення — несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима, і що навчання відбуватиметься без форс-мажорів", — наголосив Садовий.

Він також нагадав, що міський штаб із підготовки до зими рекомендував розпочати навчання 19 серпня, адже є ризик відключення електроенергії. І наголосив, що у час війни "ми маємо бути гнучкими та швидко адаптуватись до нових обставин".

Варто зазначити, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 23 липня під час засідання уряду заявив, що новий навчальний рік в загальній середній школі розпочнеться з понеділка, 2 вересня. Навчання триватиме до 30 червня 2025 року. Водночас в рамках такої тривалості навчального року педагогічна рада кожного закладу зможе самостійно визначатиме структуру та тривалість навчального року та форми організації освітнього процесу. 

Нагадаємо, за даними Міносвіти, з 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність для початкових класів державних та комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше 24 учнів. Це необхідно для покращення взаємодії вчителів та учнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 15:30