Фото: Pixabay

Як довго у Києві протримається сонячна погода без дощів: прогноз синоптиків

Починаючи із вівторка, 18 червня, затяжні дощі відступлять від столиці. Натомість у Києві пануватиме сонячна та суха погода.

Про це повідомляє Meteofor.

За прогнозами синоптиків, у вівторок температура повітря у Києві становитиме близько +28. 

Водночас у середу в столиці буде ще спекотніше, зокрема, синоптики прогнозують +29. Натомість вночі стовпчики термометрів будуть показувати близько +19. Максимальна потужність становитиме 8 м\с.

Проте вже четвер Київ знов можуть охопити опади та стане трохи прохолодніше. Очікується, що 20 червня температура у столиці вдень буде +24, а вночі +17. Відтак, у жителів та гостей Києва є лише два дні, аби насолодитися сонячною погодою.

погода у Києві

Фото: meteofor.com.ua

 

Раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Нагадаємо, 12 червня у столиці менш ніж за добу випало більше, ніж половина місячної норми опадів. Зливу такого масштабу в українській столиці спостерігали вперше за останні 30 років. Нічний і денний рівні склали 46 міліметрів опадів, а нормативний обсяг опадів за місяць — 74 міліметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 17:59