Фото: КМДА

Сьогоднішня злива у Києві побила 30-річний рекорд: подробиці

У середу, 12 червня, у Києві менш ніж за добу випала більш ніж половина місячної норми опадів. Злива такого масштабу в українській столиці — вперше за останні 30 років.

Про це повідомляє у Telegram-каналі Київська міська державна адміністрація.

Там наголосили, що станом на 15:00 нічний і денний рівні склали 46 міліметрів опадів, а нормативний обсяг опадів за місяць — 74 міліметри. 

"Тобто 12 червня у столиці випала більш ніж половина місячної норми. Злива з такою кількістю опадів у місті — вперше за останні 30 років", — йдеться у повідомленні КМДА.

Як зазначили в адміністрації, за прогнозом синоптиків, значний дощ може тривати до кінця дня.

"Закликаємо містян бути обережними, за можливості залишатись у приміщеннях, не паркувати автомобілі біля дерев чи електроопор", — попередили жителів Києва в КМДА.

Нагадаємо, у столиці через сильну зливу, яка йшла у середу, 12 червня, всю ніч, а вранці ще більше посилилась, затопило низку доріг та сталося кілька дорожньо-транспортних пригод. Через це рух транспорту дорогами Києва ускладнено. Фракція "Слуга народу" у Київській міській раді ініціює розслідування стосовно бездіяльності та некомпетентності міської влади.

Зауважимо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Ще 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2024 19:13