Фото: ілюстраційне. Джерело: Pixabay

У Києві через зливу стався транспортний колапс: затопило дороги, на проїжджу частину впала електроопора (фото)

У столиці через сильну зливу, яка йшла у середу, 12 червня, всю ніч, а вранці ще більше посилилась, затопило низку доріг та сталося кілька дорожньо-транспортних пригод. Через це рух транспорту дорогами Києва ускладнено. Фракція "Слуга народу" у Київській міській раді ініціює розслідування стосовно бездіяльності та некомпетентності міської влади.

Як повідомляє патрульна поліція Києва, в Оболонському районі міста на вулиці Юрія Кондратюка на проїжджу частину впала електроопора. Внаслідок цього рух транспорту перекритий.

Зазначається, що також на проспекті Романа Шухевича через аварію ускладнено рух транспорту в напрямку Північного мосту. Водночас злива ускладнила рух транспорту на вулицях Андрія Малишка, Олександра Махова, Миколи Василенка, Вадима Гетьмана та Стеценка.

Київ злива

Київ ДТП

Фото: патрульна поліція Києва

Також прес-служба Київської міської державної адміністрації зазначила, що комунальники ліквідовують підтоплення вулиць столиці у посиленому режимі.

"Гідрослужби  "Київавтодору" ліквідовують підтоплення вулично-дорожньої мережі в посиленому режимі. До ліквідації підтоплень та очищування зливоприймальної системи в місті залучили 168 працівників та 63 одиниці спецтехніки й спецзасобів", — йдеться у повідомленні.

Київські комунальники

Комунальники Київ

Фото: КМДА

Водночас "Укргідрометцентр" оголосив жовтий рівень небезпеки через прогнозовані сильні дощі та грози. Їх прогнозують у середу,12 червня, у північних, Вінницькій та Черкаській областях України. Зокрема, вдень у центральних, південних та східних областях прогнозують подекуди град та шквальні пориви вітру 15-20 м/с.

Очільник фракції "Слуга Народу" у Київській міській раді, голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко заявив, що затоплені через дощ вулиці Києва є результатом систематичного недбальства та корупції. Його фракція у Київській міській раді ініціюватиме розслідування витрат на інфраструктуру міста.

"Знову Київ потопає під час дощу. Це не природний катаклізм — це наслідок систематичного недбальства та корупції. Влада міста вкотре довела свою бездіяльність і некомпетентність у розв’язанні проблем інфраструктури", — зазначив він.

Підтоплення Києва

Підтоплення Києва

Фото: патрульна поліція Києва

Нагадаємо, 11 червня тимчасовий виконувач обов'язків начальника метрополітену Віктор Вигівський повідомляв, що між станціями київського метро "Либідська" та "Деміївська" тривають ремонтні роботи. Відновити рух поїздів "синьою" лінією метрополітену планують на початку осені 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2024 15:03