Фото: КМДА

Коли можуть відновити рух між станціями "Деміївська" та "Либідська": відповідь "Київського метрополітену"

Між станціями київського метро "Либідська" та "Деміївська" тривають ремонтні роботи. Відновити рух поїздів "синьою" лінією метрополітену планують на початку осені 2024 року.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків начальника метрополітену Віктор Вигівський у коментарі "Суспільному".

За словами посадовця, капітальний ремонт перегінного тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" на фінальній стадії готовності.

"Ми зараз фактично дійшли до фінальної стадії робіт у котловані, демонтована верхня частина тунелю і взялися за демонтаж останніх елементів споруди тунелю", — зазначив Вигівський.

Він поінформував, що надалі фахівці розпочнуть монтаж нового монолітного тунелю.

"Безпосередньо ще виконуються роботи усередині тунелю та прилеглих ділянок. Це 27 метрів з одного боку і 25 — з іншого. Там уже виконані роботи, що стосується скажімо так "лікування" тунелю і зараз триває робота для підсилення тунелю по периметру", — пояснив очільник столичного метро.

Вигівський повідомив, що ремонті роботи триватимуть до кінця літа. Після цього ще потрібно провести тестові пуски руху поїздів, а тоді — вже відновлення руху потягів. Проте, станом на сьогодні усі складні роботи фактично завершили.

"Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, по роботах, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені. Основне питання було забезпечити ефективну роботу у самому котловані, не допустити винесення піску в котлован і доступу води. Цю роботу вже виконали. Далі, якщо вже демонтується тунель, то залишаються тільки роботи щодо монтажу тунелю і безпосередньо роботи в тунелі: прокладання колій, кабелів і запуск руху поїздів", — зазначив посадовець.

Варто зазначити, що раніше у КМДА повідомляли, що відновити рух поїздів "синьою" лінією метро планують до кінця літа 2024 року.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонт тунелю біля станції метро "Деміївська" обійдеться київському бюджету майже 400 мільйонів гривень. Саме таку суму виділено з резервного фонду столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.06.2024 15:58