Фото: inpoland.net.pl

Скільки обійдеться ремонт тунелю біля станції метро "Деміївська": заява Кличка

Ремонт тунелю біля станції метро "Деміївська" обійдеться київському бюджету майже 400 мільйонів гривень. Саме таку суму виділено з резервного фонду столиці.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, пише Forbes Ukraine. Посадовець наголосив, що кошти в міському бюджеті закладені та виділені з резервного фонду на 2024 рік. 

"Підрядна організація розраховує, що до кінця літа цього року метро на проблемній ділянці зможе запрацювати", — сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, 8 грудня у столиці зупинили рух поїздів від станції метро "Деміївська" до "Теремків" на синій гілці через розгерметизацію тунелю. Місцева влада повідомляла, що ремонт триватиме близько шести місяців. Поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою), а закриті станції використовуватимуть як укриття. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту, однак там утворилися численні затори.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб обговорити ситуацію зі столичним метрополітеном. Водночас правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену вже розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що свої депутатські повноваження у Київській міській раді складає екс-начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2024 17:05