Фото: Київська міськрада

На аварійній ділянці київського метрополітену почали встановлювати підпірки (фото)

У тунелі аварійного перегону між станціями столичного метро "Либідська" — "Деміївська", які були екстрено закриті на ремонт через раптове підтоплення, почали встановлювати тимчасові підпірки. 

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі києвознавець Кирило Степанець.

"На аварійному перегоні "Либідська"  "Деміївська" ставлять тимчасові підпірки, щоби запобігти руйнуванню. Вангуємо, скільки простоять? Колись таке було в районі "Парусу" в підземній річці Клов. Стояло років 5, поки не просіло))",  написав Степанець.

Ймовірно, дані конструкції покликані підтримувати склепіння тунелю та запобігти його можливому обвалу.

 встановлення підпірок в тунелі метро між Либідською та Деміївською

Фото: Telegram-канал Кирила Степанця

Як зазначив на прес-брифінгу 18 грудня начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, просідання ґрунту поблизу станції метро "Деміївська" відбулося ще до закриття шести станцій "синьої" гілки. 

"Із моменту зупинки руху на цій ділянці просідання ґрунту ззовні фактично припинилось. Також додам, що просідання ґрунту утворилось тоді, коли почався значний виніс піску в перегінному тунелі. Наразі винесення породи, протікання тунелю та просідання ґрунту немає. Ситуація стабілізована та контрольована, а також перебуває під постійним наглядом фахівців", повідомив Брагінський.

Нагадаємо, поліція Києва проводить слідчі дії у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. Зазначається, що 13 грудня слідчі поліції Києва провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.12.2023 14:27