Фото: поліція Києва

Нові подробиці в історії підтоплення тунелів київського метро: коментар поліції

Наразі поліція Києва проводить слідчі дії у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. 

Про це повідомляє поліція Києва у Telegram-каналі.

Зазначається, що 13 грудня слідчі поліції Києва провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві.

"Сьогодні, 19 грудня, слідчі управління поліції у метрополітені спільно з експертами провели ретельний огляд тунелю між станціями метро Деміївська-Либідська, поверхні над тунелем, русла річки Дніпро та навколишньої місцевості. Також, у рамках кримінального провадження вже призначена комплексна судова будівельно-технічна експертиза", — йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснює Подільська окружна прокуратура. 

 підтоплення київского метро синя гілка

Фото: поліція Києва

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" з 9 грудня зупинили у зв'язку із терміновим ремонтом перегінного тунелю. Поїзди курсують між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська". В київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Зокрема, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву та навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.12.2023 15:47