Фото ілюстративне, Джерело: КМДА

У Києві закриють рух поїздів між двома станціями метро: названо причину

Рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" з 9 грудня закриють на час ремонту перегінного тунелю. Поїзди курсуватимуть між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська".

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Обмеження на ділянці "Теремки" – "Деміївська" вводяться у зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт", — йдеться в повідомленні.

Таке рішення ухвалила сьогодні Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації.

"Станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття. Для перевезення пасажирів передбачені продубльовані маршрути наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської", — зазначили в КМДА.

При цьому в Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Зокрема, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву та навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

"Перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь 2008-2010 років підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах при штучному водозниженні", — пояснили в повідомленні.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Нагадаємо, що з 2 жовтня у столичному метро зменшили інтервали між поїздами. Це мало забезпечити громадянам зручніші поїздки. Про це повідомляла Київська міська державна адміністрація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.12.2023 11:51