Фото: Pixabay

Коли Україна отримає F-16 від Данії: посол озвучив терміни

Україна отримає від Данії усі обіцяні винищувачі F-16. Постачання очікуються вже влітку цього року.

Про це повідомив посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен, передає "Ми-Україна".

"Не хвилюйтесь. Літаки для України точно будуть. Це весь наш парк F-16, який нині виводиться з експлуатації", — заявив Міккельсен й додав, що невдовзі країна отримає нове покоління літаків — F-35.

На питання про те, коли саме Київ отримає літаки, посол нагадав слова очільниці данського уряду Метте Фредеріксен, що країна передасть Україні винищувачі F-16 влітку цього року.

Відомо, що Данія 17 квітня оголосила про виділення 17-го пакету військової допомоги Україні вартістю 2,2 мільярда данських крон (313 мільйонів доларів). Більшу частину допомоги спрямують на оборонний сектор.

Також Данія передасть Україні кошти на відновлення української енергетичної системи після масованих атак Росії на інфраструктуру. Йдеться про п'ять мільйонів євро.

Нагадаємо, що Данія першою у світі закупить озброєння та військову техніку для ЗСУ в українських виробників. Країна виділила на це 28,5 мільйонів доларів. У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України вказували, що таке рішення надзвичайно важливе для української економіки та ЗСУ, адже виробничі спроможності українського ОПК значно перевищують купівельні спроможності державного бюджету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 22.04.2024 00:16