Фото: "Схеми"

Колишні "Епіцентри" на окупованих Запоріжжі та Луганщині отримало оточення Королевської, — "Схеми"

Колишні гіпермаркети "Епіцентр", які розташовані на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Луганської областей перейшли під контроль оточення колишньої народної депутатки від "Опозиційної платформи За життя" Наталії Королевської.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Відтак, за інформацією розслідувачів, співвласником російських компаній, які торгують у колишніх гіпермаркетах мережі "Епіцентр" став Олександр Якубовський — бізнес-партнер брата Королевської. Як з'ясувалося, після повномасштабного вторгнення у колишньому "Епіцентрі" в Луганську здійснює діяльність російська фірма ООО "Стройцентр". Дані про це журналісти знайшли у відкритому реєстрі юридичних осіб РФ, куди потрапила інформація із закритих реєстрів угруповання "ЛНР".

Директором "Стройцентру" і його ж співвласником (володіє часткою в 45% через ООО "Универсал-Юг") є Олександр Якубовський. Також він володіє акціями компанії "Стройцентр-Запорожье", що зареєстрована за адресою "Епіцентру" в окупованому Мелітополі.

королевська епіцентри

Інфографіка: "Схеми"

Як з’ясували "Схеми", Якубовський має давні зв’язки з колишньою народною депутаткою від ОПЗЖ Наталією Королевською. Разом із її соратником Олегом Погодіним Якубовський співволодіє українською компанією "Інтертрейд", а разом із рідним братом екс-нардепки Костянтином Королевським — російською фірмою ООО "ЮБС", зареєстрованою у тимчасово окупованому Криму.  

У PR-департаменті мережі "Епіцентр" повідомили журналістам, що "ТОВ "Епіцентр К" не контролює діяльність у торгових центрах, які розташовані у Луганську (з 2014 року) та Мелітополі (з 2022 року, після повномаcштабного вторгнення військ російської федерації на територію України та окупації міста). 

"Нам невідомо, хто здійснює діяльність в зазначених торгових центрах після втрати контролю над ними", — наголосили у "Епіцентрі".

Нагадаємо, раніше журналісти "Схем" з'ясували, що компанії "Епіцентр" і "Нова лінія", якими володіють нардеп Олександр Герега та його дружина Галина Герега, з 2014 року до кінця липня 2022 року щомісячно платили зарплату колишньому директорові гіпермаркету "Епіцентр" у Макіївці Геннадію Гальчуку. Після 2014 року той на окупованій території Донеччини створив мережу "Галактика" та допомагав так званій "ДНР".

Після цього політична сила "Народовладдя" просила відкрити справу за фактами з розслідування журналістів "Схем".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2024 22:20