Фото: rivnepost.rv.ua

У "Епіцентрі" відреагували на рішення суду про відкриття справи щодо власників гіпермаркетів

У компанії "Епіцентр", власниками якої є народний депутат України Олександр Герега від партії "За майбутнє" та його дружина Галина Герега, прокоментували рішення Печерського районного суду Києва про те, щоб зобов'язати Офіс генерального прокурора внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "колабораційна діяльність". Справу розпочато через скаргу партії "Народовладдя".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, у компанії наголосили, що "за фактом публікації у ЗМІ, на яку йде посилання в скарзі (партії "Народовладдя", — ред.), компанією було надано ґрунтовні роз'яснення правоохоронним органам".

Крім того, в "Епіцентрі" зауважили, що сподіваються на об'єктивне та швидке розслідування, "результати якого дозволять покласти край політичним маніпуляціям". 

"Оскільки звинувачення спрямовані на адресу власників, повідомляємо, що Галина Герега не є посадовою особою ТОВ "Епіцентр К". Олександр Герега передав всі свої корпоративні права в управління та не здійснює керівництво ТОВ "Епіцентр К", — зазначила прес-служба компанії.

Що відом про справу щодо власників "Епіцентру"

Політична сила "Народовладдя" просила відкрити справу за фактами з розслідування журналістів "Схем", у якому йшлося про те, що власники мережі "Епіцентр" — народний депутат Олександр Герега та його дружина Галина — з 2014 року і до кінця липня 2022 року щомісячно виплачували заробітну плату управителю колишніх "Епіцентрів" на окупованій Донеччині Геннадію Гальчуку, який нині є депутатом від прокремлівської партії "Єдина Росія".

СБУ передали заяву від "Народовладдя" в Офіс генпрокурора, звідки надійшла відповідь про те, що документ "не містить об’єктивних фактичних даних, які б правдиво свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень", тому "підстав для внесення відомостей до ЄРДР немає".

У січні 2024 року голова партії "Народовладдя" Юрій Левченко звернувся зі скаргою до суду на бездіяльність працівників Офісу генпрокурора з вимогою відкрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, 3 квітня Печерський районний суд Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "колабораційна діяльність".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2024 20:38