Фото ілюстративне. Джерело: МВФ

Команда МВФ відвідає Україну наступного тижня: Bloomberg назвав мету візиту

Наступного тижня очікується візит представників Міжнародного валютного фонду до України. Під час зустрічі планують переглянути бюджет країни.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Команда МВФ, імовірно, прибуде до Києва 4 вересня та перебуватиме тут тиждень. Під час візиту буде вирішено, чи виплачувати Україні наступні 1,1 мільярда доларів із програми допомоги на 15,6 мільярда доларів.

За словами одного з джерел, перед поїздкою співробітники МВФ, які працюють з Україною, візьмуть участь у неформальній зустрічі 29 серпня з виконавчою радою фонду, щоб поінформувати їх про останню інформацію про позику Україні.

Головною задачею Києва перед візитом представників МВФ є завершення угоди між країнами "Великої сімки", яка розблокує 50 мільярдів доларів допомоги внаслідок прибутку від заморожених російських активів. Ці кошти мають надійти на Україну до кінця року.

За даними Bloomberg, прес-служба МВФ і уряд України від коментарів відмовилися.

Варто зазначити, що Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання світової економіки на 2024 рік та покращив на наступний.

Нагадаємо, 16 липня до Києва прибули представники МВФ. У ході зустрічі з українською владою було обговорено бюджет та податки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.08.2024 21:30