Фото ілюстративне. Джерело: мережа X

Міжнародний валютний фонд підтримав підвищення податків в Україні

Підвищення податків може вплинути на готовність західних країн надавати допомогу Києву. Раніше такий крок запропонував Кабінет міністрів України.

Про це заявив голова місії в Україні Гевін Грей під час дискусії в Центрі економічної стратегії (ЦЕС).

"Потреби в державних видатках залишаться значними в середньостроковій перспективі, й, отже, прогрес в ухваленні податкового пакета вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Україну", — сказав він.

Представник МВФ вважає, що це стане для них свідченням намагань держави набути більшої самодостатності та наголосив на необхідності "якогось збільшення податкових надходжень".

"На жаль, реальність ситуації така, тож є логіка в пропозиції, яку висунув уряд", — зазначив Грей.

Голова місії Міжнародного валютного фонду також зазначив, що в Україні відбулися дуже жваві дебати щодо податкового пакета. За його словами, підтримку міжнародних донорів, реструктуризацію комерційного боргу та підвищення податків варто розглядати як єдиний пакет націлений на результат — ефективно ліквідувати дефіцит фінансування.

У травні стало відомо, що Міністерство фінансів України працює над проектом закону про підвищення податків, оскільки для підтримки воєнних потреб необхідно ще до 500 мільярдів гривень. 18 липня Кабінет міністрів України зареєстрував законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу". Серед іншого, пропонується збільшити ставку військового збору до 5% та зобов'язати ФОПи третьої групи платити 1% збору.

Нагадаємо, 19 серпня видання Forbes повідомило, що Верховна Рада цього місяця не розглядатиме питання збільшення податків. До того ж сам концепт законопроекту дещо змінився.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.08.2024 22:57