Фото: ВРУ

Коли Рада розгляне питання збільшення податків в Україні: відповідь Стефанчука

Народні депутати однозначно розглянуть питання збільшення податків. Це може відбутися вже наступного місяця.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю "Ми-Україна".

"Дійде до питання збільшення податків. Коли дійде? Можливо, вже починаючи з вересня ми почнемо говорити про ці питання, тому що є необхідність як мінімум виплачувати нашим військовим зарплати. Тут не може бути дискусії. Дискусія може бути про одне: яким чином збирати ці податки", — сказав Стефанчук.

Він пояснив, що всі витрати на війну фінансуються із державного бюджету. Відтак, збільшення податків не уникнути, адже лінія фронту щодня збільшується.

"Я думаю, що однозначно ми повинні вирішувати питання (збільшення податків, — ред.). Тому що ми ж усвідомлюємо з вами, що за все, що воює Україна, Збройні сили України, фінансується з державного бюджету України. Все інше нам фінансують поки наші партнери, всі інші витрати — соціальну сферу, бюджетні різні видатки, це наші партнери. Ми працюємо на Збройні сили України. І ми бачимо, що збільшується фронт, збільшується кількість мобілізованих. Це ж елементарна математика", — заявив Стефанчук.

Нагадаємо, 18 липня Верховна Рада прийняла у цілому законопроект №11256-2 про підвищення акцизного податку на паливо. Крім того, парламент підтримав правку про зміну тарифів на газ. Закон має набути чинності 1 вересня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.08.2024 23:30