Олексій Неїжпапа. Джерело: Facebook

Командувач МВС Неїжпапа назвав дві головні цілі України у морській війні з Росією

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа заявив, що у Чорному морі в нас є декілька цілей. Ключ загальної перемоги полягає у технологічному прогресі.

Про це віце-адмірал заявив в інтерв'ю Sky News. За його словами, морська війна має дві мети:

  • забезпечити доступ суден до українських портів;
  • позбавити Чорноморський флот Росії здатності атакувати Україну.

"Ми повинні мати такі можливості, щоби Росія назавжди відмовилася навіть від думки дивитися в бік України, зокрема, на морі", — зазначив командувач Військово-морських сил ЗСУ.

Віце-адмірал наголосив, що Україна, попри обмежені Військово-морські сили, проводить операцію в стилі "Давид проти Голіафа", знищуючи російські кораблі, інфраструктуру та навіть підводний човен.

"Наші успіхи 2022 та 2023 років стали результатом складних, але новаторських рішень, яких раніше не відбувалося", — додав Неїжпапа.

Він також оголосив, що кораблі під прапором Військово-морського флоту Росії стануть законними цілями для України у будь-якому місці Світового океану.

Олексій Неїжпапа також схарактеризував президента Росії Володимира Путіна як "дрібного гангстера", який остерігається великої бійки.

"Путін поводиться як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть удар за ударом, то він не розпочне бійку. Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і змусити його по-справжньому відчути біль, звичайно, він все це припинить", — зазначив Неїжпапа.

Водночас командувач Військово-морських сил попередив, що Росія на другому році повномасштабної війни проявляє адаптацію до бойових дій, і Україна повинна відповісти тим же, аби належним чином вдарити по ворогу. На думку віце-адмірала, ключ до перемоги полягає у технологічному прогресі.

Нагадаємо, раніше Неїжпапа розповідав, що крейсер "Москва", який знищили українські військові у квітні 2022 року, був флагманом і справжньою гордістю окупантів. Саме через наявність "Москви" Російська Федерація мала флот, а не флотилію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 17:56