Володимир Зеленський на початку формування Корпусу морської піхоти. Джерело: Офіс президента України

У ВМС оголосили про завершальний етап формування Корпусу морської піхоти: деталі

Формування Корпусу морської піхоти в Україні перебуває на завершальному етапі. Військово-морські сили планують створити декілька нових бойових бригад і батальйонів.

Про це повідомила прес-служба командування морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

Там розповіли, що Корпус морської піхоти відповідатиме за виконання тактичних, оперативно-тактичних завдань у складі оперативного угруповання або самостійно. Зокрема, він буде спроможний самостійно сформувати оперативно-тактичне угруповання військ для ведення операцій на приморському напрямку.

Одним із його основних завдань стане планування, застосування та забезпечення підпорядкованих військ, згідно зі стандартами НАТО. Члени корпусу плануватимуть оперативне застосування наземного компонента міжвидового угруповання під час проведення операції.

Також Корпус проводитиме наступальні, штурмові та десантні дії в акваторіях річок і водосховищ у взаємодії з підрозділами ВМС, а також оборону важливих берегових об’єктів і ділянок узбережжя.

До його складу увійдуть наявні окремі бригади морської піхоти та окремі артилерійські бригади, інші бойові підрозділи та підрозділи забезпечення. Планується створення ще декількох бойових бригад і батальйонів морської піхоти.

"Командування морської піхоти теж зазнає трансформації. Цей орган управління увійде до складу командування ВМС Збройних сил України як структурний підрозділ. На командування морської піхоти покладуть функції генерації. Зокрема, це визначення вимог до спроможностей підпорядкованих сил, визначення потреби в ресурсах, необхідних для належного виконання завдань. Також командування морської піхоти здійснюватиме стратегічне планування застосування та розвитку військових частин морської піхоти, їх технічного оснащення, підготовки та всебічного забезпечення", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявляв, що на озброєнні Корпусу морської піхоти буде бронетехніка, що плаває, а засобами доставлення цієї техніки стане корабельний склад ВМС Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 23:44