Фото: Олександр Павлюк. Джерело: Київська обласна військова адміністрація

Командувач Сухопутник військ розповів про несподівану ціль росіян на 2024 рік

Російські загарбники у 2024 році поставили собі за мету повністю окупувати Донбас. Також рашисти планують захопити й Запорізьку область.

Таку заяву зробив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, пише The Times.

Військовий наголосив, що головною метою окупантів залишається знищення українців як нації. Сили оборони не давали загарбникам такої можливості з 2022 року.

Павлюк також зазначив, що ворожі війська хочуть повністю взяти під контроль не тільки східні області України, але й Запоріжжя.

"Ми вважаємо, що цілі, які росіяни поставили перед собою цього року, — це повна окупація Донецької та Луганської областей і, якщо їм це вдасться, Запорізької області", — резюмував генерал.

Раніше заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомляв, що Росія може готуватися до наступу на Харківську та Сумську області. Це може відбутися наприкінці травня або на початку червня.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 10:35