Володимир Шведюк. Джерело: Facebook-сторінка оперативного командування "Захід"

Командувачем військ оперативного командування "Захід" призначено генерала Шведюка: що про нього відомо

У понеділок, 15 квітня, командувачем військ оперативного командування "Захід" став бригадний генерал Володимир Шведюк. Він зробив перше звернення до офіцерів, сержантів і солдатів.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці оперативного командування "Захід".

"Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами та перед Україною", — зазначив Володимир Шведюк.

За його словами, "Захід", як потужний організм, стоїть перед великими викликами та завданнями, які потребують кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування "Захід" — велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі.

"І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів. Я прагну до того, щоби наше командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності. Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо. Слава Україні!" — підсумував бригадний генерал Володимир Шведюк.

Що відомо про Володимира Шведюка

Народився 23 червня 1969 року у Вінницькій області в сім'ї військовослужбовця. Закінчив Національну академію оборони України.

Володимир Шведюк є бригадним генералом із червня 2022 року. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. У квітні 2015 року його призначили на посаду начальника штабу та першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади.

Наказом міністра оборони України від 21 травня 2016 року призначений на посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування "Захід" Збройних сил України. У 2018-2019 роках — командир 59 окремої мотопіхотної бригади.

Далі працював на посаді заступника командувача сил ТРО ЗСУ (до березня 2022 року). Згодом його перевели в начальники штабу угруповання Об'єднаних сил.

Нагадаємо, що 11 квітня командувачів оперативних командувань "Південь" і "Захід" Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова перевели на вищі ланки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 09:43