Фото: konkurent.ua

Командування та нестача озброєння: аналітики назвали головні проблеми росіян на фронті

Російські загарбники продовжують скаржитися на брак озброєння та обладнання. Водночас рашисти не задоволені й відношенням командування до особового складу.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, у російському батальйоні "Восток" окупанти скаржаться на те, що російське військове командування не виконує обіцянки використовувати з’єднання як війська другого ешелону в бойових діях і не нагороджує державними нагородами.

Крім того, окупанти запевняють, що від початку повномасштабного вторгнення особовий склад батальйону воював на передовій замість того, щоб виконувати функції "зачистки" після штурмів. Також рашисти стверджують, що нібито за останні 19 місяців бойових дій 31 військовослужбовець "Востока" загинув у боях і 151 отримав поранення. Відтак, російські солдати не вдоволені тим, що російське командування недостатньо нагороджує батальйон за його самовідданість у складі російського оперативно-тактичного з’єднання.

Водночас росіяни заявляють, що на Куп’янському напрямку російські війська використовують застарілі автоматичні зенітні установки С-60 1950-х років. Однак командування заявило, що не сумнівається в ефективності радянського озброєння і не забезпечує своїх підлеглих сучасною зброєю.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного на заході Запорізької області. Наразі ситуація на цьому напрямку "нестабільна, складна і динамічна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 07:07