Фото: Сергій Салаватов. Джерело – Hromadske

Комбата ТрО викрили на зв'язках з "ДНР" та відсторонили від обов'язків

Командира 107 окремого батальйону територіальної оборони Сергія Салаватова викрили у зв'язках з так званою "ДНР" та відсторонили від виконання обов'язків на час розслідування.

Про це повідомляє прес-служба Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Військове керівництво прийняло таке рішення щодо комбата Салаватова після скандальної публікації Hromadske.ua щодо його ймовірної причетності до незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР".

У підсумку військові опублікували заяву, в якій повідомили про розпочате розслідування щодо Салаватова Сергія Вікторовича.

"У командуванні Сил територіальної оборони Збройних сил України відсутня інформація про причетність вищезазначеного військовослужбовця до незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР". Водночас ми направили запит до компетентних органів з проханням підтвердити або спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію", — йдеться у заяві.

Командуванням Сил ТрО також врахували інформацію, яка була опублікована у соціальних мережах 16 жовтня та призначили службову перевірку. 

"На час проведення службової перевірки Сергія Салаватова буде усунено від виконання обов'язків за посадою. За результатами перевірки буде прийнято відповідне рішення", — додала прес-служба Сил ТрО.

Що відомо про скандал довкола Сергія Салаватова

Видання hromadske 16 жовтня опублікувало матеріал про те, що Сергій Салаватов у 2014 році репостив проросійські та сепаратистські пабліки, а серед його контактів був співробітник так званого міністерства внутрішніх справ "ДНР" та бойовик незаконного збройного формування. Видання також стверджувало, що в розпорядженні редакції є свідчення про те, що у 2014 році Салаватов ходив на так званий "референдум" — підтримувати "ДНР".

У матеріалі також йшлося, що у внутрішній базі терористів, яку веде СБУ, поруч із прізвищем Салаватова стояла помітка "пособник бойовиків". Крім того, за даними видання, щодо нього були агентурні дані, згідно з якими теперішній комбат 10 років тому нібито пройшов табір підготовки в "ДНР" за спеціальністю "снайпер" і стояв на блокпостах бойовиків у районі Краматорська.

Перевірку Салаватова почали після розслідування і звернення hromadske. Він пройшов поліграф і всі необхідні фільтраційні заходи, говорив комбриг. Однак джерела видання повідомляють, що поліграф був формальним.

Нагадаємо, раніше прес-служба 11 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України повідомила, що на підставі клопотання та плану переміщення командира 63 окремої механізованої бригади ухвалено рішення щодо призначення лейтенанта Олега Ляшка на посаду командира батальйону безпілотних систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 13:41