Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Комбінована атака Росії у ніч на 24 липня: військові відзвітували про результати роботи ППО

У ніч на 24 липня російські окупанти завдали удару по Харківщині балістичною ракетою "Іскандер-М" та ракетою, тип якої встановлюється із Бєлгородської області Російської Федерації. Також ворог атакував Південь країни ударними безпілотниками типу Shahed із Приморсько-Ахтарська РФ та тимчасово окупованого Криму. Силами протиповітряної оборони збито 17 "шахедів" та вісім розвідувальних дронів.

Про це повідомляють у Telegram-каналі Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, усього радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних БпЛА противника. Відбивали повітряний напад підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил. В результаті протиповітряного бою збито 17 ворожих БпЛА. Більшість — на Одещині.

"Протягом минулої доби та поточної доби Силами оборони України на різних напрямках знищено щонайменше вісім розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: чотири — Zala, два — Supercam, два — "Орлан-10", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Силами протиповітряної оборони 24 липня збито 17 "шахедів" та вісім розвідувальних дронів

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, вночі 24 липня ворог атакував ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини. Під прицілом росіян була припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок, внаслідок чого постраждали люди.

Раніше повідомлялось, що у ніч із вівторка на середу, 24 липня, румунська влада оголошувала повітряну тривогу на півночі округу Тулча після того, як було помічено кілька дронів, що наближаються до кордону з боку України. У регіоні було зареєстровано 10 дзвінків на номер "112" через звуки вибухів.

За даними Військово-морських сил, станом на ранок 24 липня у Чорному морі зафіксовано чотири ворожі кораблі, з яких два є носіями крилатих ракет "Калібр". Загальний залп до 12 ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 09:24