Соломія Бобровська. Джерело: itvmg.com

Комітет нацбезпеки Ради розглянув майже 90% поправок до законопроекту про мобілізацію. Що далі?

П’ятниця, 29 березня, стане останнім днем розгляду депутатських поправок до законопроекту про мобілізацію Комітетом із питань національної безпеки, оборони та розвідки. Дотепер у документі їх розглянули майже 90%.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на народну депутатку від фракції "Голос", представницю цього комітету Соломію Бобровську, яка розповіла про це в ток-шоу "Новий відлік".

"Ми зупинилися на початку 4 000 поправки з 4 495. Завтра буде фінальний день. Це обнадійливо, але це не кінець, тому що після цього ми приступимо до комітетських правок в цей законопроект. Мабуть, це ще тиждень часу. Потім ми зрозуміємо, хто винесе цей законопроект у зал і буде захищати кожну правку", — пояснила вона.

За її словами, під час обговорення в залі законопроект може змінити свою архітектуру.

"Бо те, як він потрапить у зал, скільки депутатів мають право поставити ці поправки на підтвердження чи відхилення, і там розпочнеться дика історія, яка може абсолютно змінити всю архітектуру цього законопроекту, яку ми намагаємося вималювати", — сказала депутатка.

Водночас Бобровська запевнила, що наявної нині законодавчої бази вистачає для продовження мобілізації.

"Хочу запевнити, що насправді сьогодні ми носимося з цим законопроектом, бо він навів жаху багатьом людям, і зрозуміло, чому. Є речі незрозумілі нікому, але наявної законодавчої бази вистачає для продовження мобілізації так, як вона відбувається сьогодні, згідно з планом Генштабу", — підсумувала вона.

Нагадаємо, що вчора Міністерство оборони України назвало основні пункти законопроекту №10449 про мобілізацію та військову підготовку, який зараз розглядають у комітеті Верховної Ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 23:56