Микола Точицький. Фото: chas.news

Комітет ВР підтримав кандидатуру Точицького на посаду міністра культури

У четвер, 5 вересня, комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту призначити Миколу Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій.

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Зазначається, що під час засідання комітету Точицький представив візію своєї діяльності та відповів на запитання народних депутатів.

"Парламентарі переконані, що підсилити Міністерство має не лише Міністр, а й ефективні заступники. Також звернули увагу кандидата на посаду на бюджетування культури та інформаційної політики, яке Комітет щороку послідовно обстоює, на розвиток культури у громадах, політику національної і культурної пам’яті тощо", — йдеться у повідомленні.

Кадрові зміни в уряді

Парламент 4 вересня ухвалив низку рішень щодо кадрових перестановок. Так, своїх посад лишилися: міністр юстиції Денис Малюська, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Натомість віце-прем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук звільнити не змогли. Також Верховна Рада не підтримала відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступника голови комітету з нацбезпеки.

Нагадаємо, 4 вересня народні депутати провалили голосування у Верховній Раді за звільнення Віталія Коваля з посади Голови Фонду державного майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 11:37