Фото: соцмережі

Компанія Meta оскандалилася, назвавши Київ "частиною Росії" (фото)

У компанії Meta вважають столицю України Київ частиною Росії. Це з'ясувалося під час листування українця зі службою підтримки компанії.

Про це повідомив користувач Linkedin Святослав Степаненко, оприлюднивши скріншот листування.

"Тільки що виник кейс під час переписки з підтримкою в Meta — вони вважають, що Київ, це частина Росії. Прошу долучитись всіх, щоб це поширити й ця історія набула розголосу — давайте змінимо думки людей в Meta", — прокоментував ситуацію Святослав Степаненко.

Відомо, що українець надіслав повідомлення до Meta із проханням розв'язати проблему щодо публікації рекламних дописів у Facebook. Сама соцмережа відмовляла оприлюднювати допис, адже користувач нібито перебуває на території Росії.

Святослав Степаненко попросив виправити це непорозуміння й наголосив, що його обурює той факт, що поки Росія вбиває українців, Facebook ідентифікує його як росіянина. На це у службі підтримки відповіли, що "Київ — це "частина Росії", і порадив "змінити часовий пояс".

Лиcnування із компанією Meta
Фото: Святослав Степаненко

Нагадаємо, компанія Facebook змінила свою корпоративну назву на Meta в рамках масштабного ребрендингу восени 2021 року. У компанії заявили, що така назва краще "охоплює" те, що вона робить, оскільки розширює охоплення за межі соціальних мереж до таких областей, як віртуальна реальність.

Раніше ми писали, що до кінця року в Росії відбудеться пілотне випробування захищеного інтернету, який буде доступний росіянам лише за персональним ідентифікатором, наприклад, за паспортом. Захищений інтернет включає тільки ті послуги, які виконують всі вимоги російського законодавства. Робиться це нібито для того, щоб росіяни "менше ризикували своїми особистими даними й рідше стикалися з шахраями". Інша мета полягає у досягненні "абсолютної прозорості", щоб спецслужби могли легко знаходити користувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 03.07.2023 11:34