Фото: Pixabay

Компанія Nike звільнить понад 1600 працівників: у чому причина

Американський виробник спортивного одягу та взуття Nike планує скоротити понад 1600 співробітників. Це приблизно близько 2% чисельності всього персоналу.

Про це пише The Wall Street Journal посилаючись на службову записку для співробітників, яка опинилася у розпорядженні газети.

Відтак, генеральний директор Nike Джон Донахью у документі наголошує, що компанія використовує свої ресурси для збільшення інвестицій в такі категорії, як біг, жіночий одяг і бренд Jordan. 

"Це болюча реальність, і я не сприймаю її легковажно. Наразі ми працюємо не найкращим чином, і в кінцевому підсумку я покладаю відповідальність за це на себе та свою команду керівників", — зазначив Донахьо у службовій записці.

Попередньо, скорочення не торкнуться співробітників магазинів і розподільчих центрів, а також інноваційної команди компанії. Загалом процедура скорочення штату Nike має завершитися до кінця кварталу.

Варто зауважити, що станом на 31 травня 2023 року в компанії працювало близько 83 700 співробітників.

У виданні також наголосили, що останнім часом Nike стикається зі зростаючою конкуренцією з боку інших брендів. В останні роки компанія також мала справу із завищеними запасами, що призвело до значних знижок на одяг і взуття, які негативно вплинули на прибутки.

Нагадаємо, німецький концерн Siemens оголосив, що йде з російського ринку через війну в Україні. Компанія завершує процедуру згортання всієї промислової діяльності на території Російської Федерації.

Варто додати, що у січні 2024 року вісім міжнародних компаній завершили процес виходу з російського ринку шляхом продажу або ліквідації діяльності у РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.02.2024 21:16