Скріншот з відео

Кому вигідна пауза у війні: Зеленський розкрив плани Путіна

На думку президента Володимира Зеленського, перерва у війні є серйозним викликом і великою проблемою для України та Європи. Заморожений конфлікт є вигідною паузою для російського диктатора Володимира Путіна.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю Cinque minuti. За словами Зеленського, Україна вже мала такий досвід після анексії Криму та окупації частини Донбасу.

"Це було схоже напевно на те, що зараз звучить в деяких медіа і від деяких лідерів. Вони говорять про те, що потрібна пауза... Але ми це проходили. Ця пауза у війні, це не пауза у війні, а пауза для Путіна. Для нього потрібна пауза і це факт. Для того, щоб накопичити сили", — йдеться у заяві президента України.

У Росії дефіцит людей, ракет та боєприпасів

Зеленський підкреслив, що наразі у Російської Федерації спостерігається значний дефіцит в ракетах.

"Вони їх пробують купити в Ірані та вже взяли у Північної Кореї. У них є дефіцит з артилерійськими снарядами й вони беруть їх у КНДР. Так само дрони, виготовляють і купують також в Ірані", — зазначив він.

Ця пауза, на переконання Зеленського, потрібна росіянам для закриття прогалин досвідченими військовими, яких вони втратили у війні з Україною. Також Росії бракує офіцерів і звичайних військових, які пройшли відповідний термін тренування.

"Тобто ця пауза буде на руку Путіну. Ми вважаємо, що буде те саме, що було після 2014 року. Коли заморожений конфлікт дав їм можливість наростити зброю, накопичувати силу, а потім вдертися в Україну. Він може зробити те саме", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Своєю чергою голова Офісу президента Андрій Єрмак у Давосі наголосив, що влада України за жодних обставин не погодиться на замороження війни з державою-агресоркою Росією. Президент та його команда і надалі триматимуть курс на звільнення окупованих територій від російських загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2024 16:20